Aquafitnesz

„A vízitorna ma már sokkal több, mint a nagymamák sportja, vagy egy szállodai, zenés vízi program. Az évek során végre elértük, hogy nem ciki férfiként aquafitnesz edzésre járni, sőt gyakran élsportolók is a csoportos edzéseinken kezdik meg vízi rehabilitációjukat. Aki hozzánk jár, garantáltan megtapasztalja, hogy a vízben is lehet izzadni, és tudja, mit jelent a 10-szer gyorsabban. Gyere, és próbáld ki Te is!” Pribélyi Péter

Az aquafitnesz a ’80-as években Amerikából indult, énmagam Angliában ismerkedtem meg vele, majd Magyarországon 2000-ben tartottam meg az első vízitorna edzést. Azóta a hét minden napján tartok aquafitneszt. Ma már népszerű és elismert mozgásformának számít, egyre gyakrabban szárazföldi sportolók, klubcsapatok is élnek a vízi edzések nyújtotta lehetőségekkel. A víz biztonságos, tehermentes közeget biztosít a rehabilitációhoz, a vízben végzett gyakorlatok erő-, állóképesség-fejlesztésre, regenerációra és alakformálásra is kiválóak. Kihasználva jótékony tényezőit hatékonyabbá tehetjük a felépülést, eredményesebbé a fogyást és az izomerősítést úgy, hogy közben még jól is érezzük magunkat.


KINEK AJÁNLJUK?


Kortól, nemtől függetlenül bárki végezheti, sőt még igazán az sem számít, hogy tudsz-e úszni, mert a speciális öv fenntart a vízen, ráadásul még a helyes testtartás elérésében is segít. Az edzések mély vízben zajlanak, ahol senkinek sem ér le a lába, a résztvevők még, ha nagy nehézségek árán is, de futva, ugrálva stb. haladnak a vízben.Kismamáknak is abszolút ajánlott, de esetükben a szakorvos előzetes engedélye szükséges hozzá. Gerincbántalmakkal, ízületi problémákkal küzdők, túlsúlyosak, szív és érrendszeri betegségben szenvedők hozzáértő szakmai felügyelet mellett egyaránt végezhetik.

BEJELENTKEZEM AZ AQUAFITNESZ EDZÉSRE

VÍZI REHABILITÁCIÓ

A gerincproblémákkal küszködők számára különösen ajánlott, mivel a vízben a csigolyákra nem nehezedik a szárazföldön megszokott nyomás, és az aquafitnesz rengeteg gyakorlatot tartalmaz, amely a törzs izmait erősíti.

A szárazföldi gyógytornát teljes mértékben nem helyettesíti, de kiváló kiegészítői egymásnak.

A vízben végzett gyakorlatok révén még egy lábsérülés esetében is olyan mozgások végezhetők, mint a futás, szökdelés, amelyek a rehabilitáció kezdeti fázisaiban a szárazföldön elképzelhetetlenek. Ezáltal hamarabb érhető el olyan sikerélmény, ami motivációt jelent a felépülés hátralévő részére, mellyel csökkenthető a felépüléssel eltöltött idő, hamarabb elérhető a kívánt cél.

Sérülést, operációt követő rehabilitáció esetén az első alkalmat minden esetben telefonos, majd személyes egyeztetés előzi meg.

SPORTOLÓKNAK PREVENCIÓS ÉS REHAB CÉLLAL

Az edzők, profi sportolók számára nem kérdés, hogy a legfontosabb a lehető legjobb eredmény elérése, a sérülés elkerülése, kockázat minimalizálása. Kellő tájékoztatás nélkül, hiányos ismeretekkel és eszköztárral a fejlődéshez vezető út gyakran sérülésekkel és hosszú rehabilitációval van kikövezve. Ezért lényeges a sportághoz mérten a megfelelő technikával történő izomerő és állóképesség kialakítása. A vízben végzett gyakorlatok nemcsak a rehabilitáció során hasznosak, hanem preventív céllal, erő-, állóképesség, illetve gyorsaság fejlesztésére is kifejezetten javasoltak. Sok esetben élsportolók is meglepetten tapasztalják, hogy a kívülről könnyűnek tűnő vízitorna, valójában mennyire kemény izommunka. Gyakran olyan mértékű fáradtságról, edzést követő izomlázról számolnak be, amelyhez hasonlót korábban nem, vagy csak nagyon ritkán tapasztaltak. Ennek elsődleges oka, hogy a vízben végzett gyakorlatok a

megszokottól nagymértékben eltérő izommunkát igényelnek.


EGYÉNI VAGY CSOPORTOS EDZÉS


Csoportos óráinkat hétfőtől vasárnapig, jelenleg 2 budapesti uszodában tartjuk. Mindenki tudásszintjének, fizikai állapotának megfelelő gyakorlatokat, eszközöket kap. Nálunk az épp rehabilitációra járó olimpikon is egy sávban dolgozik az amatőrökkel, akik közül többen akár 15-20 éves aquafitnesz tapasztalattal is rendelkeznek. Természetesen egyéni órára is van lehetőség, illetve klubcsapatoknak, céges csapatépítéseken is tartunk edzéseket. Ha ilyet szeretnél, keressbennünket telefonon!


AMIT AZ EDZÉSEINKEN KIPRÓBÁLHATSZ


A szükséges eszközöket, úgymint az öv, gumikötél, súlyzó, vízi nudli, stb. mi biztosítjuk. Továbbá edzéseinken lehetőséged nyílik arra is, hogy kipróbáld az Aquawallgym<sup>TM</sup>-et, próbára tedd koordinációs és koncentrációs képességed a SUP deszkán, vagy épp speciális súlylabdánkkal, súlyöveinkkel erősítsd magad.


AMIT HOZZ MAGADDAL


Neked csak fürdőruhát, papucsot, törölközőt és a jókedvedet kell hoznod. Ha a rákoskeresztúri uszodát szemelted ki, akkor az úszósapkát se felejtsd otthon. Az első alkalom ingyenes, csak az uszodabelépőt kell megvásárolnod.

Ha kedvet kaptál, jelentkezz be!

IDŐPONTOK ÉS HELYSZÍNEK

Csoportos órákat alábbi időpontokban és helyszíneken tartunk. Az első alkalom ingyenes, csak az uszodabelépőt szükséges megvásárolni. Minden esetben

telefonon (+36 20 33 33 948) előzetes bejelentkezés szükséges. Az edzéseken minden szükséges eszközt biztosítunk, neked a fürdőruhádon, papucsodon, törölköződön kívül csak a jókedvedre, lelkesedésedre és a kitartásodra lesz szükséged. Úszósapka használata csak a Rákoskeresztúri uszodában kötelező.


Császár-Komjádi Béla Sportuszoda

1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 8.

H Sze: 10:00-12:00

H Sze P: 19:00-20:00

Szo: 14:00-15:00

V: 9:00-12:00


Rákoskeresztúri uszoda

1173 Budapest, Uszoda utca 2.

K Cs: 9:00-10:00

AJÁNLÁSOK