Kapcsolat

Pribélyi Péter vagyok aquafitnesz edző, vízi rehabilitációs szakember, az Aquawallgym<sup>TM</sup> kitalálója és a márka tulajdonosa, 2008 óta az AquaGymstick magyarországi mesteredzője, a Gymstick Rehab módszer kidolgozója, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karának óraadója, és nem utolsó sorban családapa, 2 gyermek büszke édesapja.


Gyermekkoromtól fogva lételemem a víz és a vízi sportok. 13 éven át

vízilabdáztam, majd az egyetemi évek alatt Angliában ismerkedtem meg az aquafitnesszel, ami akkor Magyarországon még teljesen ismeretlennek számított. Hazatérve szerettem volna a sportolni vágyó, illetve a sérülések után rehabilitációra kényszerült magyar közönséggel is megismertetni és megszerettetni az aquafitneszt.


2000-ben 22 évesen Magyarországon elsőként fogtam bele aquafitnesz

edzések tartásába. Mindeközben hazai és külföldi gyógytornászokkal,

orvosokkal konzultálva dolgoztam azon, hogy ezt a vízi mozgásformát a

rehabilitációban is a lehető leghatékonyabb módon tudjuk alkalmazni,

felgyorsítva ezzel a felépülés időtartamát. Az volt a vágyam, hogy egy

olyan vízi eszközt fejlesszek, amely a víz jótékony hatásait és nehezítő

tényezőit kombinálva, rehabilitációra és sportolásra is alkalmas. Ez az

eszköz lett az első magyar vízi kondigép, az Aquawallgym<sup>TM</sup>, amely ma szabadalmi oltalom alatt áll. A termékfejlesztés azóta is folyamatos, számos általunk forgalmazott termék szintén saját fejlesztés.


Célom, hogy itthon és külföldön egyaránt felhívjam az orvosok,

gyógytornászok, sportolók és edzők figyelmét a vízben, mint tehermentes közegben végzett gyakorlatok fontosságára, kiemelve azt, hogy a vízi gyógytorna nem a szárazföldi gyógytorna konkurenciája, hanem a kettő sokkal inkább hatékony kiegészítője egymásnak.


A fitnesz és a rehabilitációs vonalon is számos hazai és külföldi

médiában jelentünk meg, konferenciákon adtunk elő. Mégis, ha valaki azt kérdezné tőlem, hogy szakmailag mire vagyok a legbüszkébb, akkor azokat a rehabilitációs programokat említeném, melyek segítségével kerekesszékbe kényszerülteknek segíthettem megtanulni újra járni, élsportolók, olimpikonok, paralimpikonok rehabilitációjában vehettem részt, s készíthettem fel őket a sérülés utáni visszatérésre.

Pribélyi Péter

telefon: +36 20 33 33 948

email: peter@aquawallgym.com

cím: 1141 Budapest, Kalocsai utca 61.