AquawallgymTM Training System

AquawallgymTM Fitness Functional

Az AquawallgymTM Fitness Functional edzésmódszert ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének javítani általános erőnlétükön, karcsú és sportosan izmos testre vágynak. A gyakorlatok által robbanékonyak és energikusak leszünk. A dinamizmus mellett nagy jelentőséget kap a mozdulatok pontos és kontrollált kivitelezése, melynek következtében a testtartás kontrollja, a koordináció- és az egyensúlyfejlesztés is jelentős szerepet kap.


AquawallgymTM Fitness Cardio

Az AquawallgymTM Fitness Cardio edzésmódszer az aerob állóképesség fejlesztését tűzi ki célul. A tüdő kapacitása nő, a szívizomzat funkciója javul, a vér oxigénfelvevő képessége növekszik. Az aerob anyagcsere aktiválásának köszönhetően a gyakorlatok során zsírégetés történik.

Így lehetőség nyílik állóképességünk kontrollált fejlesztésére, alkalmazható testsúlycsökkentő programok részeként, szív- és érrendszeri problémák megelőzésére, valamint a közeg jótékony hatása miatt (természetesen szakorvosi engedéllyel) kismamatornához is.


AquawallgymTM Rehab

Sokoldalúságának köszönhetően az AquawallgymTM Training System a prevenció mellett a gyógyításban és a rehabilitációban is fontos szerepet kap.Ortopédiai és reumatológiai kórképeknél a víz tehermentesítő hatását annak közegellenállásával kombinálva ideális közegben vagyunk a kíméletes, de sokoldalú terápiához.

Az elasztikus erőterek alkalmazása pedig gyorsított mozgásprogramot tesz lehetővé. Traumatológiában sérüléseket követően, valamint a műtétek előkészítése és az azt követő rehabilitáció céljából alkalmazzuk; neurológiai kórképeknél biztonságosan fejleszthetőek a sérült képességek, az egyensúly, a koordináció, a járás.

A szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedő betegek mozgásterápiájában az AquawallgymTM Cardio adaptált változatát alkalmazzuk.


AquawallgymTM Sport

Az AquawallgymTM sportágspecifikus funkcionális tréning célja a sportolók teljesítményének növelése.

A mozgásprogramot emellett a sérülések rizikójának csökkentése, valamint a sérüléseket követő gyors visszatérés érdekében is használhatjuk. A sportolók állóképessége és általános erőnléte javul, gyorsabbá és robbanékonyabbá válnak. Koordinációjuk és egyensúlyuk fejlődik, aminek következtében mozdulataik pontosabbak és hatékonyabbak lesznek.

Kiemelt jelentősége lehet ezért vízi sportoknál a sportteljesítmény, erő-, állóképesség, gyorsaság fejlesztésében, a

szárazföldi sportoknál pedig mint biztonságos, ugyanakkor rendkívül hatékony kiegészítő mozgásforma alkalmazható akár az alapozás, edzőtáborok időszakában, akár rekreációs időszakba beépítve.

Amennyiben te is szívesen továbbképeznéd magad az AquawallgymTM Training System képzésein, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot!