AquawallgymTM Training System

Aquawallgym<sup>TM</sup> Fitness Functional

Az Aquawallgym<sup>TM</sup> Fitness Functional edzésmódszert ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének javítani általános erőnlétükön, karcsú és sportosan izmos testre vágynak. A gyakorlatok által robbanékonyak és energikusak leszünk. A dinamizmus mellett nagy jelentőséget kap a mozdulatok pontos és kontrollált kivitelezése, melynek következtében a testtartás kontrollja, a koordináció- és az egyensúlyfejlesztés is jelentős szerepet kap.


Aquawallgym<sup>TM</sup> Fitness Cardio

Az Aquawallgym<sup>TM</sup> Fitness Cardio edzésmódszer az aerob állóképesség fejlesztését tűzi ki célul. A tüdő kapacitása nő, a szívizomzat funkciója javul, a vér oxigénfelvevő képessége növekszik. Az aerob anyagcsere aktiválásának köszönhetően a gyakorlatok során zsírégetés történik.

Így lehetőség nyílik állóképességünk kontrollált fejlesztésére, alkalmazható testsúlycsökkentő programok részeként, szív- és érrendszeri problémák megelőzésére, valamint a közeg jótékony hatása miatt (természetesen szakorvosi engedéllyel) kismamatornához is.


Aquawallgym<sup>TM</sup> Rehab

Sokoldalúságának köszönhetően az Aquawallgym<sup>TM</sup> Training System a prevenció mellett a gyógyításban és a rehabilitációban is fontos szerepet kap.Ortopédiai és reumatológiai kórképeknél a víz tehermentesítő hatását annak közegellenállásával kombinálva ideális közegben vagyunk a kíméletes, de sokoldalú terápiához.

Az elasztikus erőterek alkalmazása pedig gyorsított mozgásprogramot tesz lehetővé. Traumatológiában sérüléseket követően, valamint a műtétek előkészítése és az azt követő rehabilitáció céljából alkalmazzuk; neurológiai kórképeknél biztonságosan fejleszthetőek a sérült képességek, az egyensúly, a koordináció, a járás.

A szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedő betegek mozgásterápiájában az Aquawallgym<sup>TM</sup> Cardio adaptált változatát alkalmazzuk.


Aquawallgym<sup>TM</sup> Sport

Az Aquawallgym<sup>TM</sup> sportágspecifikus funkcionális tréning célja a sportolók teljesítményének növelése.

A mozgásprogramot emellett a sérülések rizikójának csökkentése, valamint a sérüléseket követő gyors visszatérés érdekében is használhatjuk. A sportolók állóképessége és általános erőnléte javul, gyorsabbá és robbanékonyabbá válnak. Koordinációjuk és egyensúlyuk fejlődik, aminek következtében mozdulataik pontosabbak és hatékonyabbak lesznek.

Kiemelt jelentősége lehet ezért vízi sportoknál a sportteljesítmény, erő-, állóképesség, gyorsaság fejlesztésében, a

szárazföldi sportoknál pedig mint biztonságos, ugyanakkor rendkívül hatékony kiegészítő mozgásforma alkalmazható akár az alapozás, edzőtáborok időszakában, akár rekreációs időszakba beépítve.

Amennyiben te is szívesen továbbképeznéd magad az Aquawallgym<sup>TM</sup> Training System képzésein, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot!